Vliegvakantie Costa Blanca

zonvakantie O.a. Benidorm & Calpe
vliegtuig Wij vergelijken tot wel 8 aanbieders!
prijs vakantie Al vanaf 239,-
Wij vergelijken
vliegvakantie aanbieders

Genieten van de witte kust met een vakantie aan de Costa Blanca

Vanuit het Spaans vertaald betekent ‘Costa Blanca’ ‘witte kust’. Vanuit het vliegtuigraampje zie je beneden dan ook ontelbaar veel hagelwitte zandstranden. Een mooie eerste kennismaking tijdens een vliegvakantie Costa Blanca. Het wit slaat ook op de amandelbloemen die in deze regio welig groeien. Het bloesem geeft een witroze kleur af. Deze kuststrook in het zuidoosten van Spanje heeft maar liefst 244 kilometer aan zandstranden en bruisende badplaatsen. De regio begint bij Torrevieja, en eindigt in het noorden bij Gandia. Enkele toeristische trekpleisters aan de Costa Blanca zijn Benidorm en Calpe. Door het warme klimaat is de Costa Blanca het hele jaar door een fijne vakantiebestemming.

Bestemming aan de Costa Blanca


Vergelijk alle aanbieders met vakanties naar Costa Blanca


Costa Blanca top 3

informatie

Waarom Costa Blanca

  • Prachtige parelwitte stranden
  • Imposante jachthavens
  • Proef traditionele Spaanse tapas

Informatie over Costa Blanca

waarom

Waarom Costa Blanca?

Een vakantie aan de Costa Blanca is als op een vakantiekaartje. Je vindt er prachtige brede stranden, bruisende boulevards en leuke winkelstraatjes. Naast de gewone toerist is de Costa Blanca ook erg in trek bij de jetset. In diverse badplaatsen zijn dan ook imposante jachthavens te vinden. Voor rust is een vakantie naar Costa Blanca wellicht niet het beste idee, maar voor gezelligheid des te meer. Geniet hier in een van de vele restaurantjes van traditionele Spaanse tapas en proost op een geslaagde vakantie.

activiteiten

Activiteiten op Costa Blanca

In een van de vele steden van de Costa Blanca kun je diverse activiteiten ondernemen. Je kunt bijvoorbeeld een dagje weg naar El Campello, Denia of Calpe. In deze steden kun je een schitterende jachthaven bewonderen. Denia heeft bovendien de grootste haven van allemaal. Of laat de bezienswaardigheden even links liggen, en bezoek een van de waterparken aan de Costa Blanca. De waterparken Terra Mitica en Aqualandia hebben geweldige attracties. Jong en oud beleven hier de dag van hun leven.

stranden

Stranden in Costa Blanca

Aan de Costa Blanca vind je zowel zandstranden als kiezel- en rotsstranden. Over het algemeen zijn alle stranden zeer goed onderhouden en schoon. Dit is ook vereist met het grote aantal toeristen dat deze bestemming bezoekt. Een zeer populair strand is bijvoorbeeld Platja des Marines. Naast een blauwe vlag vind je hier ligbedden, parasols en strandbewaking. Ook erg in trek bij gezinnen is het Platja del Carabassi. Vooral het feit dat het strand in zee loopt is ideaal voor gezinnen met kinderen.

Handige reistips & deals

Fly drive naar Andalusië

Andalusië is uiterst geschikt als vakantiebestemming. Andalusië heeft prachtige steden, schitterende bezienswaardigheden, witte bergdorpjes, en een rijke gesc...

De mooiste plekken van Tenerife

Tenerife is een populaire bestemming voor de zonliefhebbers en veel mensen denken dan ook bij Tenerife aan de goudgele zandstranden, de helderblauwe zee en het ...