Vliegvakantie Lanzarote

zonvakantie Best beoordeeld: Hotel Princesa Yaiza *****
vliegtuig Wij vergelijken tot wel 9 aanbieders!
prijs vakantie Al vanaf 239,-
Wij vergelijken
vliegvakantie aanbieders

Tussen zandstranden en vulkanen op Lanzarote

De bijnaam van Lanzarote is ‘Isla del Vuego’, oftewel ‘vuureiland’. Op  Lanzarote bevinden zich dan ook maar liefst driehonderd vulkanen. Het is een van de vele redenen waarom dit een bijzonder deel is van de Canarische Eilanden. Dit eiland in de Atlantische Oceaan ontstond maar liefst 115 miljoen jaar geleden. Het vulkanische landschap in de binnenlanden doet nog herinneren aan haar bijzondere oorsprong. Een vliegvakantie naar Lanzarote is zeer populair onder toeristen. Het eiland beschikt dan ook over een aantal mooie badplaatsen. Hier vind je diverse winkelstraten om uren te struinen, leuke barretjes en restaurants waar je kunt genieten van de Spaanse keuken.

Vergelijk alle aanbieders met vakanties naar Lanzarote


Lanzarote top 3

informatie

Waarom Lanzarote?

  • Een prachtig eiland in het Atlantische Oceaan
  • Ontdek de overblijfselen van de vulkanische uitbarstingen
  • Een perfect klimaat en mooie stranden

Informatie over Lanzarote

waarom

Waarom Lanzarote?

Op Lanzarote kun je terecht voor zon, zee en strand. De badplaatsen Puerto del Carmen en Costa Tequise worden zomers druk bezocht. Hier vind je uitgestrekte zandstranden en de helderblauwe Atlantische Oceaan. Maar Lanzarote heeft meer te bieden dan het strand. Je kunt er prachtige wandelingen maken door de binnenlanden. Het vulkanische landschap en het koperkleurige zand geeft een bijzondere aanblik. Bovendien kun je op Lanzarote diverse nationale parken bezoeken, waar je alles kunt leren over het bijzondere landschap.

activiteiten

Activiteiten op Lanzarote

Op Lanzarote is geen tijd voor verveling. Na een dagje ontspannen op het strand kun je er bijvoorbeeld een van de nationale parken bezoeken. Het nationaal park Timanfaya is stukje natuurschoon op Lanzarote. Naast wandelen kun je hier zelfs een kamelentocht van 30 minuten ondernemen. Naast een schilderachtig landschap vind je in dit nationale park de authentieke dorpjes Haria en Yaiza. Je waant je hier even terug in de tijd. Natuurliefhebbers kunnen terecht op het Guinate Tropical Park. Honderden vogelsoorten vinden hier hun thuis.

stranden

Stranden in Lanzarote

Lanzarote heeft drie grote badplaatsen met heerlijke stranden en veel winkeltjes. Aan de zuidkust ligt bijvoorbeeld de enorme badplaats Puerto del Carmen. Door haar bijzondere ligging schijnt hier vrijwel altijd de zon. De uitgestrekte zandstranden Playa Blanca en Playa de los Pocillos zijn door de veiligheid en het goede onderhoud uitermate geschikt voor het hele gezin. Een andere badplaats vol rust en schitterende uitzichten is Costa Teguise. Op het hagelwitte strand van Las Cucharas kun je even heerlijk bijkomen onder de parasol.

Handige reistips & deals

Fly drive naar Andalusië

Andalusië is uiterst geschikt als vakantiebestemming. Andalusië heeft prachtige steden, schitterende bezienswaardigheden, witte bergdorpjes, en een rijke gesc...

De mooiste plekken van Tenerife

Tenerife is een populaire bestemming voor de zonliefhebbers en veel mensen denken dan ook bij Tenerife aan de goudgele zandstranden, de helderblauwe zee en het ...